städtips från en icke pedant!

har ni inte fått frågan om hur du gör när du städar, -ni som har sååååå många saker , hur gör du? kul frågor brukar av mig få kul svar...

jag är inte en dammjagare kommer aldrig att bli och inte så att jag är skitgris men jag har ett annat sätt att se på städ och plock. man behöver inte dammsuga varje dag, det har jag mött personer som anser att det är en absolut nödvändigt. jag förstår att man är gnuggig om man har allergier i familjen, men nu har vi inte det.
däremot är jag en estetpolis. skillnaden, tycker jag, är att plocka och pynta. det är mitt sätt att göra fint, massor av ljus, färska blommor, vackert dukat bord och god mat. när vi ska gäster hoppas jag att det är ingen som kollar i tvättstugan om det är våttorkat. då vill jag inte lägga ner tid på att börja torka under badkaret och härja runt som en galning och moppa.
vårt hem är ett levande hem och när vi bjuder hem gäster ska även vi kännas levande. är det inte obehaligt med människor som måste stoppa in disken i diskmaskinen nästan innan man lagt ifrån sig besticken...
här är min hall, hoppas att den känns välkomnande! kram i vårsolen! tack för alla fina hälsningar, det gör mig så glad!

Kommentarer

  1. Ljuvliga bilder och kloka ord...! Jag håller med dig angående städning. Jag är inte heller pedant, men vill ha det mysigt och trevligt runtikring mig. Sedan tycker jag inte man behöver hålla på att feja som en galning för då hinner man inte med annat.
    Gillar dina ägg, jag får nog göra några fler nu när påsk börjar närma sig, det var så länge sedan jag gjorde dem och nu börjar ju det närma sig påsk så..

    SvaraRadera
  2. Jippi, ett nytt inlägg! *glad*

    Jag håller med dig fullständigt om städningen! Det ÄR jobbigt när tussar med katthår flyger runt här hemma och med tanke på att vår ragdoll verkar släppa ifrån sig päls nog för en vante eller två varje dag, umgås jag rätt frikst med Herr Dammsugare. Men det är alltid mycket mysigare och känns mer välkomnande att komma hem till dem som låter det synas att livet pågår i deras hem.

    Visst kan man lätt känna sig till besvär när man hälsar på de riktiga städpedanterna? Fint är det, men särskilt bekväm känner jag mig inte.

    Tycker så mycket om bilderna från ditt hem! Vill se meeeer! :-)

    Kram!

    Karin

    SvaraRadera
  3. Men jag tycker det ser alldeles ljuvligt och städat ut......

    HA´det så bra!
    Miamaria

    SvaraRadera
  4. Din hall är ljuvligt fin... åh vad fin!!! Nu blev jag alldeles knasig... en sån hall vill jag också ha! Vad supersnyggt med kappan på bänken... har du målat den själv?

    Kramar från Jenny!
    ---<-@

    SvaraRadera
  5. Och du... jag är precis som du när det gäller städningen! Estetisk läggning... pyntar och plockar. Men damsugning och torka golv gör jag mer sällan.... ibland för sällan enligt mig själv. Hinner inte med att storstäda så ofta som man borde kanske...

    Men vad spelar det för roll egentligen!!! Huvudsaqken att man strivs och mår bra. Hellre har jag fixat med pynt och vackert runt omkring mig än totalt dammfritt under soffan... :)

    ---<-@
    Jenny

    SvaraRadera
  6. vilken mysig hall du har...
    jag är inte heller nån pedant..
    tycker om att bona runt mig..man kan blåsa bort dammet..fniss..fniss.) fast vi har ju astma fniss..fniss:)
    Men vi klara damm rätt så bra..
    Jag försöker att träna på att inte städa ihjäl mig innan någon kommer på visit...
    Om jag alltid har det perfekt så sänder det ju ut signaler till mina vänner att de alltid oxå måste ha det perfekt när jag kommer..äh..fram med tvättkorgen när väninnan kommmer och så kan man vika tvätt ihop..
    ha det gått.kram från DrottningAnna i dammråtteriket fniss..fniss:)

    SvaraRadera
  7. Vilken underbar hall!!!! Så mysig och välkomnande!!
    Ha en underbar Tisdag!
    Kramar Sofi

    SvaraRadera
  8. Det kan väl inte finnas en människa som inte skulle känna sig välkomna i ditt ljuvliga hem, städat eller ostädat!!! Har en sån svägerska som du beskriver och hjälp vad det är stressande, sen måste allt och hela köket bli kliniskt rent innan ens kaffet kan sättas på så då går man baaara där i en timme.....hjääälp!

    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  9. Hejsan!
    Kikar in en vända och ville hälsa! =)
    Hoppas allt är bra!

    Fin sida du har!

    SvaraRadera
  10. Åh så fin hall! Ser väldigt mysig och välkomnande ut :)
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Jättefin hall !!! Jag är inte heller pedant...

    Kram, Jenny

    <3

    SvaraRadera
  12. Goodevening, I really do like the natural colors you've used. You have a very nice blog. Greetings, Yvonne

    SvaraRadera
  13. Det var klokt! Här städas itne helle alltför frenetiskt. Trots att jag har allergi! Så länge dammet ligger på sin plats så mår jag inte dåligt av det, men när jag börjar torka bort det då nyser jag. Vi har hund också så visst dammsuger vi ganska ofta när hon fäller men jag håller helt med om att det är bättre att fixa fint än att fara fram med dammtrasan hela dagarna. En gång var vi bjudna till ett par som skickade ut oss gäster till att gå en runda medans dom (värdparet) diskade undan. Vad gör det om disken står på bänken?

    SvaraRadera
  14. Vad fint....
    Håller med dig totalt i det du skriver....
    Ha det gott!
    Hanna

    SvaraRadera
  15. Visst är det så här med...lite skit under badkaret skadar ingen men fel saker på fel plats får mig att "go banana". Jag vill också ha det mysigt, trivsamt och välkomnade. Du har ju verkligen lyckats med det i din hall. Ser såååå mysig och fin ut!

    SvaraRadera
  16. Jag håller med dig, jag är precis som du! Jag dammsuger heller inte varje dag, däremot är jag en riktig plockare. Jag gillar också att omge mig med blommor, pynt och ljus för att göra hemmet mysigt!

    Måste bara säga att din hall ser helt underbar ut, jag bara älskar bänken med tyget framför. Sååå inspirerande!!!!!

    Ha en bra onsdag!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  17. Där skrev du sanna ord... kunde kommit från mig själv!!!
    Underbara bilder!!
    kramar A-C

    SvaraRadera
  18. Helloj, vilken underbart välkomnande hall!!Där borde alla gäster stormtrivas så fort de sätter ner foten!!

    Ja, olockar o pyntar...tror det är så för all oss inredningsbloggare!!
    här är ofta kaos!!saker över allt!!Blir helt tokig, för jag är pedant,,måste ha fint o ordning,,,inte lätt med 3 ungar o hund...o lite andra smådjur!!
    När jag är på humör kommer dammsugaren fram varje dag, på nedervåningen...blir så skitigt med vovve....däruppe när det behövs.
    Och disken...måste jag bara ställa in genast!!!!sån är jag;)Trökig o hemsk..men thats me!!!

    SvaraRadera
  19. for en vakker entre/hall der hadde i hvertfall jeg følt meg velkommen...ett hus skal brukes og bos i det skal ikke være ett utstillingsvindu,så jeg går heller ikke rundt å vasker og støvsuger hver dag...er godt å høre at det er flere som meg=)

    SvaraRadera
  20. Hej på dig!Takkronan är ny och inköpt på Blomsterlandet.
    Vad fint du har det under bänken.
    Vad är det för snyggt jag ser?
    Kram Marlene.

    SvaraRadera
  21. Mycket inbjudande och fint! Härligt.
    Här finns det oxå en hel del damm. Men jag är ganska ivrig på dammsugaren för jag gillar inte när dammråttorna springer efter mig när jag går... Sen vi la in klinker har det blivit så otroligt mycket mer damm på golvet. Och strumporna slits ut snabbare än en gris blinkar. för att inte tala om Antons byxknän... bah.

    Kram

    SvaraRadera
  22. Vilka vackra bilder. Ni har en jättehärlig hall, och jag gillar din syn på livet och städning. Håller med dig fullständigt. Hemma hos er kan jag tänka mig att gästerna känner sig välkomna...
    kram Susanne

    SvaraRadera
  23. Håller med, även då jag är extremt pedantisk. Måste damsuga en gång om dagen minst - då man har ett helt vitt hem och en brun hund som hårar ner. Men det är ju egentligen bara jag som ser skiten, andra ser den inte och tycker att jag är tossig!

    SvaraRadera
  24. Du har så rätt! Er hall ser väldigt välkomnande ut!!:-)

    SvaraRadera
  25. Vilken fin bänk ni hade i hallen! Den gillar jag skarpt!

    Tack för kommentarerna och kökstipsen! Ja porslinsho är riktigt snyggt... står och väger för och emot på det faktiskt. Trist att ni hittade en vattenskada när ni gjode om köket, men tur att ni hittade den.

    SIA-grejerna förresten, vet jag faktiskt inte vad de kostade. Hade lite bråttom och hann aldrig fråga. Bara fastnade för dem och bestämde mig för att jag ska åka tilbaka och kika på dem igen.

    Nä nu ska jag ta ett skönt bad med nya Lantliv! Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  26. Vilketn hall...mysig. Ja du städning...hmm...brukade vara pedant jag...men sen började vi renovera....Kan meddela att jag har officiellt gett upp....vita golv i köket...vad tänkte jag med =)
    ha de gott
    kram

    SvaraRadera
  27. Hej!
    Ang. Himlas lagerbutik så är den inte tillfällig men den har bara öppet vissa veckor om året. Om du går in på deras hemsida så finns öppettiderna där!
    Kram!

    SvaraRadera
  28. Visst känner man sig välkommen till din hall...ser jättefint och inbjudande ut...jag är likadan...är inte så värst städtokig heller...håller med dig fullständigt....jag umgås hellre än städar...det är ju så mycket annat som lockar...som att sitta kvar lite längre och ta tillvara på tillfällena...dammråttorna springer ju inte sin väg precis utan väntar på när mig när jag är redo eller helt enkelt inte står ut längre..*fniss* Kram Paula

    SvaraRadera
  29. Instämmer precis vad gäller städeriet:)
    Härlig hall ni har!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  30. Hej Lotten!
    Här hittar du fina bilder http://www.art-e-zine.co.uk/vintageresources.html

    Tack för dina gulliga ord! Jag hade gärna bott närmare dig, inte för att få några ranunkler, utan för att det hade varit så mysigt att få komma hem till dig och fika och prata. Jag tror jag skulle kunna gå runt i ditt hem i flera timmar och titta på allt vackert.

    Ha en bra torsdag!
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  31. Jag är inte heller pedant...finns ju roligare saker att göra än att städa hela tiden!
    Vilken ljuvlig hall du har! Så ljust och fint...vi håller på att renovera vår hall och den kommer också att bli så där ljus och fin och inbjudande!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  32. Hej Lotten!
    Visst är det härligt när penseerna börjar komma...
    kram susanne

    SvaraRadera
  33. Hejsan och tack för besöket!

    Läste om dina tre bra saker o.s.v. Har själv i flera år skrivit i min "bra-bok" och dessutom uppmuntrat andra att göra detsamma. Flera har börjat och dessutom börjat ge en tom, fin bok & en fin penna i present till sina bekanta. Blir verkligen glad av detta - det känns lite som i filmen Pass it forward (Skicka vidare). Om du inte sett den, gå genast och hyr ;)

    Coach! Spännande! Jobbar själv med facilitering (resultatorienterade arbetssamlingar, många deltagare, delaktighet, ägarskap etc.). Härligt att se vad individer/grupper kan åstadkomma när de får "rätt guidning"!

    Gillar din inställning till städning skarpt och dessutom ser hallen väldigt välkomnande ut!

    Ha det så bra i din lantliga oas, mitt i vardagsstressen :)

    Peter

    SvaraRadera
  34. jag håller fullständigt med dig !!

    di hall ser vääldigt mysig och välkomnande ut!

    Vill oxå ha...min hall suger :-(

    Kram/P-lina

    SvaraRadera
  35. Underbar hall du har...mysigt med dynan på bänken. OM hallen är inbjudande!!
    Så välkomnande...jag trivs som fisken i vattnet, fast jag inte varit där på riktigt! *fniss*
    Ha en skön helg!
    Kram Camilla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

hej hallå, tack söta för din hälsning!

Populära inlägg