svårt val...

...är det vägen till...eller målet!?




(bilder från min entré )

så till dilemmat…

har varit och klippt mig i dag, det var inte dilemma det, det var lätt val, såg ut som en pälsmössa igen…suck!

åkte till förortens helt omoderna frissa, drop in, läskigt vem ska jag få???
huuuuuu inte hon, joooohoooo så blev det, suck!

ingen tvätt bara spraya med iskallt sprayflaska med spridd stråle, suck!

inga förslag kom utan här gällde det att vara tydlig, hon ”hajjade” sa hon…mer ”sharkade”…

jag är tålig som sjutton men här brännde det i svålen, hon skar sig igenom håret och blåste det sen hårt med borsten som tillhygge så håret blev stooooooooooooooort, hatar det, suck! inga mousser här inte!

sen så betalade 280 kr till en frisör som satt tidsrekord, sjutton minuter med mitt tjocka tagel, suck!

jag brukar gå till snygga anette, hon jobbar på en en härlig salong där det dräller av ljuvliga tidningar, ljus är tända och mjuka toner rinner ur högtalaren, hon kommer ihåg mig och vi pratar och skrattar, hon tvättar håret med ”dyraluktagott” prylar och avslutar med hårmassage…sen får jag en latte och sen klipper hon min ”pälsmössa” i en timme…
hon hajjar och hoppar över att vara ”shark”!hon har i härliga saker i håret så det känns dyrt, hoppar föning för hon vet att jag hatar 80-talsföningar…

jag betalar 580 kr och ger anette en kram!
när jag går därifrån så liksom vill jag slänga med håret för det känns sååå bra!

resultatet idag då, när jag har fjuttat till det så som jag vill ha det så är det det precis lika bra som anette gör…nästan bättre, dilemmat liksom dårå om ni hajjar!
vad säger ni?
vad är det som betyder nåt... vägen till eller målet?
varmkram lotten som ändå är rätt nöjd...

Kommentarer

  1. Vilket dilemma, fniss! Jag tror att du får svaret nästa gång du går till frissan. Du kommer att välja rätt!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Hej på dej. Men blev målet bra då? Jag springer också till förortsklipperienera för tiden räcker inte till och jag tycker dessutom frisyerna blir sämre då. Måste ta mig lite tid och gå till ett riktrigt ställe där man känner sig nöjd både under resean och målet! Unna dig en svin dyr hårprodukt imorgon så känns allt bättre!!!!/Fredrika

    SvaraRadera
  3. Jag hade valt den frisörska som jag trivts med, sen kan det få kosta lite mer då också... ompysslingen och omhändertagandet och avslappningen man får hos en bra frisör är i mina ögon klart värt det!

    SvaraRadera
  4. Ljuvliga bilder med härliga färger. Kram

    SvaraRadera
  5. Ha, ha, ja, pengar är inte allt alla gånger, även om 580 lät saftigt, men blir det fint och man dessutom får en njutbar timme, då är det värt det! Miljön är också viktig. Och lukta gott grejer. Kall dusch utan finess, nej tack. Tur du har bra hår, det växer snart ut, då kan du går till Anette nästa gång!

    Vilken vacker kavalkad av bilder, som alltid! Och en sån där snygg och skir grusnejlika, hade en sån förra året, mtycket fin. Mari.

    SvaraRadera
  6. Det är klart att man vill ha en skön och mysig stund när man för en gång skull unnar sig att gå till frissan. Hemskt när dom river och sliter i ens hår och man nästan får öronen bortslitna...hua.

    Man vill kunna slänga iväg sitt hår och lukta väldigt gott.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  7. Vilken tur att slutresultatet ändå blev bra, men visst är det skönt att bli ompysslad när man går till frissan..!

    Det var ett bra tag sedan jag klippte mig nu, väntar nog tills det verkar slitet...Jag har ganska nyligen avfärgat mitt hår själv...2 gånger till och med, en risk att göra så...men det blev jättebra! Så nu har jag för första gången på mer än 10 år, min EGEN originalfärg på håret, nämligen RÖTT..!

    : )

    Kram, Jenny

    <3

    SvaraRadera
  8. Då har du en otroligt vacker entré!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  9. Just faboulous photos!!!
    Warm greetings
    Vale

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig beskrivning Lotten!
    Jaa, visst är målet viktigt i detta fall men jag tycker frisörbesöket är en så ljuvlig stund av ompyssling att jag tror jag väljer vägen dit med min gulliga frisör som blivit som en vän, som masserar hårbotten, bjuder på kaffe o en mörk pralin o helt enkelt skämmer bort mej!
    Jag skämmer bort mej själv ganska ofta men det är ännu mysigare när nån annan gör det!
    Vad tur att du blev nöjd i slutändan!
    Kram på dej! Cilla

    SvaraRadera
  11. Hej goa du!!!
    Så tristdet där när man inte får känna sig nöjd efter en stund hos frissan!!Hoppas det fixar till sig!!
    Underbara bilder du visar...sån färgstämmning på allt att man bara häpnar!!!!
    japp, då var jag tillbaks då...vet inte hur jag ska hinna med allt ..nu när jag gett mig in i bloggarnas värld igen..fb räcker ju till;))) Men men...kul är det...Så är du fikasugen,kika gärna in på min blogg som har nypremiär!!

    Varmaste kramen Millis♥

    SvaraRadera
  12. Vilken mardröm att komma till en sån häxa.Det ska ju vara mysigt avkopplande och trevligt.Man ska känna sig ompysslad.Stackars dej.Ha nu en skön kväll kramiz ~~~~RITA~~~~~.

    SvaraRadera
  13. Hihi, ja du, det var inget lätt val det inte, hoppas du finner svaret:)

    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  14. Både ock, fast målet har du ju liksom med dig ett tag... till nästa klippning. Hur man vrider på detta så går det egentligen inte och svara. Tur att frisyren blev bra till slut. Nästa gång tror jag du går till Anette!?
    Kram till dig vännen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  15. Jag har ju ingen frisyr liksom. Mitt är ju bara lång och rakt. Så jag går till den billigaste, förutom sist faktiskt. Då tog jag en nyöppnad i närheten av där jag bor. Klippte lika länge som dom andra fast dyrare och ingen skillnad. Fina bilder från din entré.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  16. Ja du... det är frågan!!! Men du blev säkert lika fin som hos Anette!!

    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  17. Hi hi..jag det kan man fråga sig..Men vilka priser på klippning..

    skönt at du blev nöjd när du kom hem ialafall..Min frisör har slutat ..jag klipper mig hemma hoshenne nu...billigt..trevligt och effektivt är det att klippa sig i hennes kök..Hon könner mig och mitt hår..skönt!!

    Så fint du har det i din trädgård..
    Kram Anna

    SvaraRadera
  18. fniss..du e roli du!! o du e så välkommen till ljungby o ivla i sommar!! vi ska ta såå väl hand om dig här!
    god vecka till dig miss nyklippt
    /miss sophie

    SvaraRadera
  19. Men Go Lotten!!!!!

    Vilka helt underbara blomsterbilder du visar, jag blir ju alldeles salig.

    Njuuuuter!!!!!

    Vet du när det gäler ditt dilemma så är jag nog en värsta snobbkärring! Jag betalar gärna lite mer och får njuta och känna mig ompysslad. Enda gången jag skulle kunna ta ett billigare alternativ är om jag känner att det är skralt i kassan och att jag behöver pengarna till barnen i stället...........

    Så knäpp är jag, lite lyx och flärd vill jag ha!!!!

    :D

    Störstaste kramen
    Leeennnnaaa

    SvaraRadera
  20. Ha, ha, känner igen det där med att man inte gillar hur frissan fönar till håret. Jag har tunnt hår med självfall och min frisör tycker att det är sååå fint att föna fram mina lockar och få upp volymen medan jag tycker det är sååå gott när jag får tvättat ur håret hemma och låtit det självtorka så det blir så där platt som det brukar vara. Kanske inte så snyggt i andras ögon men jag känner mig bekvämare i det.

    Kram på dig Lotten!
    /Carina

    SvaraRadera
  21. Ihhh, en sån härlig beskrivning...men kan du inte gå till sharken när tid och pengar tryter och till ljuvliga Anette när det behövs mys och terapi? Jag tror jag valt Anette idag...jag har också en tjock kalufs och undrade nu senast vad jag givit mig in på...tänk om jag hade haft en Anette att gå till, jag hade nog rusat dit! :o)
    Kramar, Lydia

    SvaraRadera
  22. Jeg hadde nok godt for den hyggelige Anette ja. Huff. Men her på sidene dine er det i hvertafall bare hyggelig. Flotte bilder og kjekt å komme innom.

    Hilsen Lisemoren

    SvaraRadera
  23. Du är för rolig :-)
    Vad är det för fin stol(?) i gjutjärn och kupan på...
    Damerna tänker jag ju på dig när jag ser, jag är glad att du tog tag i situationen :-)
    Kraam

    SvaraRadera
  24. Hallå vännen!

    haha...

    Först o främst vill jag tacka för underhållande läsning!
    Det är ju inte klokt hur duktig du är på att skriva.....hihi...fnissar...

    Jag har själv vart i samma dilemma flera gånger men återvänder alltid till den gamla invanda...har gått hos henne i 18 år.....!!!

    Jag blev alldeles tårögd åt blommorna....har svårt att tro att min 13 åring skulle kunna få för sig att plocka blommor till mig.


    Ååå så sött!!

    Sen är ju alla dina bilder alltid helt bedårande...man sugs lixom in i nån slags sagovärld och tror inte riktigt att de är på riktigt....de är så bedårande att det lixom blir svårt att ta in att du faktiskt har det så där vackert hemma hos dig...suck.....

    Vet du jag rensade ogräs i 6 timmar i söndags....14 skottkärror... bla....letade jag fram en gammal igenvuxen kryddträdgård...det var härligt för citronmellissen hade spritt sig överallt så det var en helt ljuvlig doft.
    Däremot klarade min allergi inte riktigt av alla de där timmarna....jag tror det är därför jag nu ligger med feber.....ooo lääängtar efter att få fortsätta.
    Har du erfarenhet av kryddväxter???

    Just nu finns där som sagt citronmelliss och även luftlök som överlevt flera år av missär...
    Har tänkt flyta dit våra rabarber och jordgubbar men vill ha flera kryddor som är perrenna...
    Persilja, gräslök....hur är dill? övervintrar den...finns det fler...vet du??

    Ha en toppen tisdag!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  25. Haha...vi måste ha vart inne hos varran samtidigt....godnatt på dig och jag väntar med spänning på att få höra om dina kryddkunskaper...men ta det lugnt, som du såg är den här veckan rätt full redan.
    Kraaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  26. Varför kan inte frisörer föna och styla? Jag får alltid smyga längs väggarna hem rakt in i duschen för att få bort dom konstifika kreationer jag har på huvudet
    Ha det bra
    Kram/Åsa

    SvaraRadera
  27. tack för så söööööööt kommentar!! Nu ska jag nana...suttir alldeles föööör länge här...(tog ju lite tid att starta upp allt på nytt;))
    Ska bara hoppa in på fb först!!!nattiskramen!!!

    SvaraRadera
  28. Jag väljer nog målet i detta dilemmat. Vad det gäller hår ivarjefall, sen så är det så många andra saker där resan är bättre. Så som julen. Det är ju all planering dit som är rolig. =)

    Hoppas du kommer fram till svaret.
    Ha det bäst
    Kram Tezz

    SvaraRadera
  29. Morrn Lotten!

    hihi känner iegn det där.. ghorde detsama förra veckan.. när jag satt där fick jag plötligt hjärtklappning... var är jag.. vad gör jag här.. det var liksom liye för sent då.. men son du.. rätt nöjd ändå till slut


    Härligt inlägg vännen från en annan som INTE har så tjockt och fint hår som du


    kramar
    A-C

    SvaraRadera
  30. Småskrattar =o)

    Se vilka bekymmer jag slipper när jag inte har något hår ;)

    Det är ju ändå en skillnad på 300 kr som du kan göra något roligare för!

    Myyycket pengar....

    Kramar Erika

    SvaraRadera
  31. He he, det var väl aldrig den bredvid stadshuset you know where du gick? Tur att du blev nöjd till slut i allafall. Grejen med ett frisörbesök är ju inte bara att man förväntar sig att bli fin i håret utan det är ju lite ompyssling och spaupplevelse hos rätt frisör med. Man mår bra helt och hållet.Kram Katta

    SvaraRadera
  32. Inte lätt ! Fast du får ju en betydligt mer avkopplande stund hos Anette . Du får ta varannan gång ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  33. Åhhh Lotten...

    ...det där är min skräck! Att gå till en frissa och känna att man inte blev nöjd. och det har gått så långt att hela familjen blivit inblandad. Jag har blivit missnöjd så många gånger och kommit hem och låst in mig på toan. Suttit där och gråtit och sagt att jag flyttar till stugan i ett år tills håret växt ut igen. De har försökt tröst och sagt hur fin jag är och då blir det nästan värre.Så varje gång jag säger att jag ska till frissan numera så ser jag hur nackhåret reser sig på dem...
    Men varför ska alla frissor envisas med att blåsa håret till en stor peruk varje gång?

    Är glad att du blev nöjd i allafall :)


    Kram Viveka

    SvaraRadera
  34. Jag har inte hittat den där "mysiga" frissan ännu... där man kan sitta så länge, så det låter ju fantastiskt! Men priset! Hujedamej! Jag betalar 180kr för min klippning... Nu vet jag ju inte hur jag skulle se ut om jag gick någon annanstans, men jag tvivlar på att det skulle bli såå mycket bättre!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  35. Här blev det något knas, så jag kommenterar igen :)
    Kul att läsa om dina val. Det kan vara svårt, men ibland är det dyraste alternativet det som är värt mest. Om du förstår vad jag menar...

    Kram

    SvaraRadera
  36. Vägen! Tycker jag då! Jag njuter redan innan jag går till frissan, känner att jag unnar mig något som jag mår bra av, lite som du beskriver - det doftar gott, jag får shiatsumassage i hårbotten och sitter i en sån där flashig massagestol. Klippningen tar minst en timme och så är jag så fin i håret när jag går därifrån! Att jag aldrig lyckas få det lika fint själv är ju inte frisörens fel dessvärre...;)

    Kram/Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

hej hallå, tack söta för din hälsning!

Populära inlägg